Meditatia OSHO Kundalini

Here is the official description of the meditation, in English: OSHO Kundalini Meditation (en)

OSHO Kundalini este una din cele mai importante meditații Osho, fiind considerată meditația “soră” a meditației Dinamice de dimineață. Ea este practicată în general în partea a doua a zilei, după-amiază spre seară, funcționând ca un duș energetic, curățându-te delicat de tensiunile zilei și lăsându-te proaspăt(ă) și relaxat. Este foarte potrivită pentru cei care încep să descopere universul meditațiilor și proceselor Osho, Kundalini fiind o introducere potrivită în meditațiile active, unde experimentăm o îmbinare de componente/tehnici active cu părți de liniște și relaxare.

Etapa 1: Scuturat – 15 minute

Fiind relaxat, lasă tot corpul corpul să tremure, simțind energiile ridicându-se din picioare. Abandonează-te complet și devino tremuratul. Ochii pot fi deschiși sau închiși şi respiraţia profundă.

Etapa 2:  Dans – 15 minute

Dansează aşa cum simți, și lasă tot corpul să se miște așa cum dorește. Fii total in dansul tău. Ochii pot fi deschiși sau închiși.

Etapa 3: Martor – 15 minute

Închide ochii și rămâi liniștit, așezat sau în picioare, fiind martor la tot ce se întâmplă înăuntru sau în afară. Rămâi nemişcat, cu coloana vertebrală dreaptă şi cu capul în continuarea ei. Lasă toată energia să se ducă în interior.

Etapa 4: Relaxare – 15 minute

Rămânând cu ochii închiși, întinde-te pe sol și stai liniștit. Nu ai nimic de făcut, doar relaxează-te.*

*Poți alege să rămâi așezat dacă dorești.