Meditatia OSHO Whirling

”Învârtitul este una dintre cele mai vechi tehnici, şi una dintre cele mai puternice. Este atât de profundă încât o singură experienţă te poate face total diferit. Învârte-te cu ochii deschişi, cum se învârt copiii mici, ca şi cum fiinţa ta interioară a devenit un centru şi corpul tău a devenit o roată în mişcare, o roată de olar ce se învârte. Tu eşti centrul, dar întregul tău corp se mişcă.” Osho

Etapa 1: Învârtit – 45 minute

Începe să te învârți în sensul invers acelor de ceas, cu ochii deschiși, brațele întinse. Palma dreaptă este îndreptată în sus, palma stângă în jos. Totuși, dacă simți că asta e inconfortabil, atunci încearcă să te învârți în sensul acelor de ceas, cu palma stângă îndreptată în sus, palma dreaptă îndreptată în jos. Pentru a încheia învârtirea, încetinește și permite brațelor să se așeze pe piept.

Este important să începi să te învârţi încet, şi pe măsură ce corpul şi mintea ta se obişnuiesc, vei ajunge să te învârţi din ce in ce mai repede.

Privirea este defocalizată, fără să se uite la ceva anume, corpul este moale şi respiraţia profundă te ajută să te relaxezi în această experienţă.

Etapa 2: Linişte – 15 minute

Închide ochii. Întinde-te jos pe burtă. Stai liniștit și observă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.