• Osho, despre inviere, miracole si cresterea in constiinta…

  Posted on April 11, 2015 by in Evolutie Spirituala, Osho despre crestini si crestinism

  SUNT FOARTE INTERESATĂ DE ”MIRACOLELE” LUI IISUS, ÎN SPECIAL DE VINDECĂRILE LUI ȘI DE ÎNVIEREA LUI. EL A SPUS DE ASEMENEA CĂ ALȚII AR PUTEA SĂ FACĂ LA FEL. ESTE ACEASTA POSIBIL? DACĂ DA, CUM? ȘI ESTE NECESAR PENTRU CORPUL FIZIC SĂ MOARĂ, ÎNAINTE CA PERSOANA SĂ ÎNVEȚE CUM SĂ SE MANIFESTE ȘI SĂ SE DE-MANIFESTE LA VOINȚĂ?

  AM PRIETENI CARE ȘI-AU DEZVOLTAT ANUMITE ”PUTERI”: TELEPORTARE, DEDUBLARE ASTRALĂ, TRANSFORMAREA FORMEI CORPULUI ŞI A FUNCŢIILOR LUI. ESTE PERICULOS PENTRU EI SĂ DEZVOLTE ACESTE “PUTERI” ÎNAINTE DE A FI DEPLIN REALIZAŢI? EI SPUN CĂ ESTE UŞOR. TREBUIE DOAR SĂ CREZI CĂ O POTI FACE.

  CUM POATE CINEVA SĂ SE PROTEJEZE DE FORMELE GÂND NEGATIVE ALE UNUI GRUP? DE EXEMPLU “NU BEA APĂ. SAU VEI LUA AMEOBA.” SAU “TOŢI SE ÎMBOLNĂVESC ÎN POONA”. PARE SĂ FIE ADEVĂRAT. EU NU AM MAI FOST BOLNAVĂ DE DOI ANI ÎNAINTE DE A VENI AICI ŞI AM ÎNVĂŢAT SĂ MĂ VINDEC SINGURĂ. TOTUŞI AICI SIMT NEGATIVITATEA DE GRUP CONŞTIENTĂ SAU INCONŞTIENTĂ, COBORÂNDU-MĂ. SUNT ŞI EU BOLNAVĂ ŞI ACEASTA NU ÎMI PLACE FOARTE MULT.

  CEEA CE NU ÎMI PLACE ESTE FAPTUL CĂ SIMT EFECTUL MINŢII GRUPULUI ŞI NU SUNT CAPABILĂ SĂ-MI MENŢIN SPAŢIUL. TE ROG SĂ VORBEȘTI DESPRE ASTA. MI S-A PĂRUT ÎNTOTDEAUNA CĂ CREDINȚELE SUNT MAI CONTAGIOASE DECÂT “MICROBII” SAU “INFECŢIILE”…

  Întrebarea este de la Ma Prem Mantra.

  Câteva lucruri… Mai întâi, lui Mantra trebuie să-i fie foarte teamă de moarte – de aici interesul pentru înviere. Nu are nimic de-a face cu Iisus şi cu învierea Lui, ci are de-a face cu teama ta profundă de moarte.

  Interesul în “MIRACOLELE” LUI IISUS, ÎN SPECIAI. VINDECĂRILE LUI ŞI ÎNVIEREA LUI… Lui Mantra trebuie să-i fie foarte frică de moarte şi boală.

  Acest interes apare datorită acestei frici, altminteri cui îi pasă? Dacă nu-ţi este teamă de moarte, ce-ţi pasă de înviere? Este frica. De fapt, dacă s-ar dovedi clar că nu a existat nici o înviere în viața lui Iisus, 99% din creştini ar înceta să mai fie creştini, pentru că atunci care mai este scopul? Ei s-au agăţat de această persoană cu ideea că El cunoaște secretul învierii proprii şi EI le va împărtăşi şi lor aceste chei şi aceste secrete. Sau, poate dacă El nu arată această artă, cel puţin El poate facă miracole pentru ei; El îi poate salva. Este frica de moarte.

  Foto:: Învierea lui Lazăr, de Leon Bonnat, 1857. Sursa: http://countyroad21.com/

  Foto:: Învierea lui Lazăr, de Leon Bonnat, 1857. Sursa web: http://countyroad21.com/

  Dacă s-ar dovedi absolut că Iisus nu a făcut niciodată vreun miracol de vindecare, atunci nu veţi mai găsi mulţi creştini în lume; ei vor dispărea, nu sunt interesaţi deloc de Iisus. Singurul lor interes este cum să se protejeze de boală şi, în final, de moarte. Mantra, mai curănd decât a te gândi la înviere şi la miracolele de vindecare, pătrunde în interiorul tău şi priveşte-ți frica de moarte. Nu există înviere, dar dacă pătrunzi adânc în frica ta de moarte ea, va dispărea. Și cu frica de moarte şi moartea dispare. Atunci vei ști că eşti viață eternă. Nu există înviere. Învierea este posibilă numai dacă mai întâi MORI! Tu nu mori niciodată. Nimeni nu a murit vreodată. Moartea este un mit!

  Cuvântul mit provine din rădăcina sanscrită MITHYA. MITHYA înseamnă fals. Moartea este o falsitate. Moartea nu s-a petrecut niciodată – nu se va petrece niciodată. Ea nu se poate petrece în niciun caz. ‘Viața este eternă, doar forma se schimbă. Tu rnori aici, flacăra dispare din acest corp. Şi devine încorporată într-un alt corp, te naşti într-un alt pântec. Şi aşa mai departe. Şi chiar când nu mai există naştere, te dizolvi în Dumnezeu. Dar viața trăieşte. Şi când spun că viaţa trăieşte, nu spun că Mantra trăieşte. Nu. Mantra este o formă.. Tu eşti o formă. Forma nu este eternă. Forma se epuizează. Chiar şi când eşti viu tu îți vei schimba forma de o mie și una de ori. Dacă cineva aduce o poză de-a ta – din prima zi în care te-ai născut- vei fi capabil să recunoşti că aceasta ESTE FOTOGRAFIA TA? Într-o zi aceasta era forma ta. Acum ai şaptezeci de ani, n-o poți recunoaşte. Dar poate că imaginea din prima zi are o anumită asemănare.

  Dar ce să spunem despre cum arătai când erai în pântecul mamei? Dacă s-ar putea face o fotografie în prima zi în care ai intrat în pântecul mamei, ai fi capabil să recunoşti acea mică celulă? Ea nu va avea fața ta, nu va avea nasul tău, nu va avea nici un semn vizibil; va fi doar o mică celulă de viaţă. Erai tu. Apoi, în timpul celor nouă luni, mama ta a continuat să se schimbe, să se schimbe, să se schimbe. Și apoi, în întreaga ta viaţă, forma continuă să se schimbe.

  Forma este un flux. Tu nu mori niciodată! Forma moare în fiecare corp. Dar problema apare pentru că ai devenit prea identificat cu forma. Gândeşti: Eu sunt forma. Gândeşti: Eu sunt acest corp. Atunci apare frica de moarte.

  Nu trebuie să înveți arta reînvierii. Trebuie pur şi simplu să înveți că moartea nu există; nu este nevoie să învii pentru că nu poţi muri, în primul rând! Mai curând decât să fii intrigată de miracolele lui Iisus, fă un miracol, Mantra: pătrunde în tine însăți. Acesta este singurul miracol. Mergi în frica ta de moarte şi pătrunde mai adânc în ea şi vezi UNDE este, CE este. Contempl-o.

  Şi nu raţionaliza, și nu aduce teorii împrumutate din exterior pentru a te autoconsola. Nu spune că sufletul este etern, nu; tu nu ştii încă. Eu spun că este etern, dar aceasta nu este cunoaşterea ta. Nu o fă consolarea ta.

  Trebuie să mergi tremurând, trebuie să mergi cu teamă, trebuie să cobori pe scara morții. Trebuie să mergi până la capăt. Trebuie să vezi întreaga posibilitate a morţii – ce este ea. În această căutare vei fi surprinsă că tu nu eşti ea. Tu nu eşti corpul, nu eşti nici măcar mintea. Tu eşti doar pura energie a vieţii, eşti un martor. În această stare de martor se află adevăratul miracol.

  Tu spui: SUNT FOARTE INTERESATĂ DE “MIRACOLELE” LUI IISUS, ÎN SPECIAL DE VINDECĂRILE LUI ŞI DE ÎNVIEREA SA.

  Tu nu ești deloc interesată de Iisus. Dacă ești interesată de miracolele lui de vindecare şi înviere, acesta este un tip greşit de interes. Şi din cauza acestui tip de interes, religia lui Iisus a murit foarte devreme. A fost realmente o greşeală.

  Buddha încă trăieşte mai penetrant în conştiinţa umană pentru că el nu a făcut nimic de genul miracolelor. Astfel, numai persoanele care erau REALMENTE interesate să caute au venit la el. Iisus a atras oamenii nepotriviți; oamenii nepotriviți au venit in jurul Lui şi atunci creştinismul s-a fundamentat pe miracolele lui. Şi eu nu cred că El a făcut vreodată vreun miracol.

  El a făcut miracole de departe mult mai penetrante, dar ele sunt total diferite de ceea ce aţi auzit. Da, El a vindecat ochii, dar nu ochii fizici; El a vindecat ochii interiori. Da, El a făcut surzii să audă, dar aceasta nu are nimic de-a face cu surzenia fizică. Toţi sunt surzi şi toți sunt orbi. Și El a atins ochii oamenilor şi urechile lor şi le-a deschis. Şi toţi sunt morţi! – Pentru că tu eşti identificat cu corpul, care este moarte. Tu eşti identificat cu forma, care este moarte. Da, El a ajutat mulţi oameni să iasă din moarte.

  Acesta este înţelesul poveştii lui Lazăr. El i-a strigat: Lazăr, vino afară! La nivel obişnuit se pare că El l-a chemat din mormânt. Pe un plan mai înalt înseamnă că El l-a chemat din corpul lui – corpul este mormântul vostru. L-a făcut conştient că el este conştiinţă, nu corp. Acesta este adevăratul miracol! Dar într-un fel, adepții lui Iisus au amestecat lucrurile.

  De aceea spun iarăşi şi iarăşi că El nu a fost atât de norocos ca Buddha pentru că El nu a avut tipul corect de adepți – şi foarte multe depind de adepți. Un singur adept nepotrivit și el poate distruge, poate schimba întreaga poveste, poate interpreta întreaga poveste într-un mod greşit.

  Când Buddha a murit, discipolii lui s-au adunat pentru a scrie tot ceea ce el a spus. Acum, erau milioane de poveşti pentru că fiecare relata în felul său propriu. Cum să decizi? Și toţi erau martori oculari şi oameni foarte cultivaţi, oameni sofisticaţi. Și ei îşi spuneau unul altuia lucruri diferite, contradictorii. Atunci s-a decis că numai acei câţiva discipoli care deveniseră iluminaţi în zilele lui Buddha trebuie să fie ascultaţi. Chiar unuia dintre cei mai apropiați adepți, Ananda, nu i s-a perrnis să intre pentru că el nu devenise încă iluminat. El era CEL MAI apropiat discipol.

  Sursa foto: http://obaitori.typepad.com

  Sursa foto: http://obaitori.typepad.com

  El trăise cu Buddha timp de patruzeci de ani, zi de zi, an de an. Nici măcar o singură zi el nu a fost departe de Buddha. Timp de patruzeci de ani el dormise în camera lui Buddha. El a avut foarte mare grijă de Buddha. Trebuia să i se acorde încredere. Orice spune, ar trebui să fie cel mai autentic pentru că el ascultase tot ceea ce Buddha spusese în aceşti patruzeci de ani după iluminarea sa Nu pierduse nici un cuvânt şi el era foarte sofisticat, foarte cultivat – avea o memorie minunată, una dintre cele mai miraculoase memorii. Putea să repete lucrurile cuvânt cu cuvânt, dar nici măcar lui nu i s-a permis. A strigat, a plâns, a spus: ”Ce faceţi? Eu am fost cel mai apropiat de el. Voi ați trăit câteva zile cu Buddha – unii câteva luni; eu am trăit cu el timp de patruzeci de ani. Și nu numai ziua, ci şi noaptea. Şi am avut multe conversaţii pe care nimeni nu le-a auzit vreodată. Ştiu mult mai multe decât oricine altcineva!”

  Si ei au spus: “Este adevărat, dar tu nu eşti încă iluminat. Poți fi periculos. Mintea ta neiluminată poate polua întregul mesaj. Poţi să pui ceva în el, poţi să ştergi ceva din el şi asta inconştient! Nu înseamnă că tu vei face aceasta; se va întâmpla automat, datorită inconştienţei tale. Și datorită inconştienţei tale tu poţi accentua ceva care pare mai important. Poţi să uiţi ceva sau poţi să nu accentuezi ceva care este mai important sau care ar fi fost mai important dacă ai fi fost iluminat. Accentul va fi diferit. Vei sublinia alte lucruri decât ar face o persoană iluminată. Nu ţi se poate permite.”

  Cinci sute de discipoli care deveniseră iluminaţi în zilele lui Buddha – a căror iluminare fusese declarată de însuşi Buddha – doar lor li s-a permis. Scripturile buddhiste sunt cele mai autentice. Și Ananda a rămas dincolo de uşă plângând. După douăzeci şi patru de ore i s-a permis. Ce se petrecuse?

  În aceste douăzeci şi patru de ore, pentru prima dată ultima barieră care rămăsese în el s-a rupt. Aceasta era bariera care rămăsese timp de patruzeci şi doi de ani. El era văr cu Buddha şi era un văr MAI ÎN VĂRSTĂ. Când a ajuns să fie iniţiat de Buddha – el era mai in vârstă şi în India în mod tradiţional fratele mai în vârstă poate să comande celui mai tânăr – el i-a spus lui Buddha: „Înainte să fiu iniţiat de tine dă-mi voie să-ţi comand trei lucruri.

  Sunt fratele tău mai mare. Odată ce voi fi iniţiat voi fi un discipol şi atunci orice îmi vei spune va trebui să urmez. Dar încă nu sunt discipolul tău, sunt fratele tău mai mare. Promite-mi aceste trei lucruri şi apoi iniţiază-mă..”

  Buddha a spus: „Care sunt aceste trei lucruri?”

  „Mai întâi, a spus, el, voi trăi cu tine douăzeci şi patru de ore pe zi întotdeauna. Nu vei putea să spui: „Ananda, du-te undeva sau fă ceva.” Te voi urma ca o umbră. Promiţi?” Și Buddha a promis. Desigur, când un frate mai în vârstă îţi cere un astfel de lucru, cum poţi să îl refuzi? El a spus:       ”Care este cel de-al doilea?”

  Și el a spus: „Chiar şi în mijlocul nopţii dacă aduc pe cineva înăuntru va trebui să-i oferi o întâlnire – nu poţi să-mi spui nu. Voi avea dreptul unic. Oricine, dacă eu simt că are nevoie de tine şi are nevoie imediat – voi avea acest drept unic. Eu voi decide.”

  Buddha a spus: „Bine. Şi care este al treilea?”

  Și el a spus: „Al treilea este că orice îţi voi cere va trebui să răspunzi. Nu poţi să amâni, nu poţi să spui „mai tarziu” sau „după câteva zile”. Va trebui să răspunzi imediat.”

  Buddha i-a promis aceste trei lucruri. Ananda a devenit discipolul lui, dar ego-ul a rămas: „Sunt fratele mai mare, sunt cel mai apropiat, sunt singurul care doarme în camera lui Buddha și sunt singurul om care poate să-i pună orice întrebare şi Buddha trebuie să răspundă.” Acel ego a rămas. Altminteri, el s-a abandonat, dar egoul a rămas.

  Când conferinţa călugărilor nu i-a permis să intre, asta a fost atât de dureros pentru el, 1-a rănit atât de mult…, a durut şi el a strigat şi a plâns afară. Și atunci a devenit conştient că datorită acestui mic ego, acestui subtil ego, mult mai mulţi veniseră la.Buddha şi deveniseră iluminaţi şi eI nu devenise. În acea conştiență, egoul s-a topit. Si veţi fi surprinşi că atunci când Ananda a devenit iluminat întreaga conferinţă din interior.- cinci sute de călugări- au simţit imediat. Ei au spus: „Deschideţi uşa… Ananda nu mai este aceeași persoană. Aduceți-l înăuntru.”

  Isus nu a fost atât de norocos. Discipolii Lui erau obişnuiţi într-un anumit sens. Nici măcar unul nu era iluminat, deci orice au scris a fost dintr-un punct de vedere neiluminat. Deci înţelesurile reale s-au pierdut şi înţelesurile nereale s-au impus. Miracolul de a reda din nou vederea unui om orb din punct de vedere spiritual a devenit miracolul de a reda vederea unui om orb. Vindecarea unei persoane de o boală numită „această lume” a devenit o vindecare obișnuită a unei persoane de tuberculoză sau de ceva de genul acesta. Pe când a face o persoană să fie realmente vie pentru prima dată- pentru că fusese moartă până acum – a devenit miracolul obişnuit al reînvierii unui om mort.

  Mantra, nu fi interesată într-un sens greşit. Interesul tău este greşit. Al doilea:

  EL A SPUS DE ASEMENEA. CĂ. ALŢII AR PUTEA SĂ FACĂ LA FEL. ESTE ACEASTA POSIBIL? DACĂ DA, CUM? ŞI ESTE NECESAR PENTRU CORPUL FIZIC SĂ MOARĂ ÎNAINTE CA PERSOANA SĂ ÎNVETE CUM SĂ SE MANIFESTE ŞI SĂ SE DE-­MANIFESTE LA VOINŢĂ?

  Voinţa este sursa ego-ului. Să înţelegem profund. ORICE este posibil dacă voinţa este dizolvată în voinţa lui Dumnezeu. ORICE ESTE POSIBIL – fără condiţii. Dar dacă vrei să o faci LA VOINTĂ, atunci vei deveni din ce în ce mai egoist. Și exact asta se petrece.

  Oamenii pot să facă câteva lucruri care nu sunt de nici o importanţă, devin foarte egoişti pentru că pot să le facă. Toate aceste aşa numite SIDDHIS şi puteri miraculoase doar vă amplifică ego-ul şi SUNT ÎMPOTRIVA creşterii spirituale. Fiţi atenţi la ele.

  Aceste lucruri pot fi făcute! Mintea are puteri extraordinare, dar a folosi puterile minții înseamnă a te împiedica pe tine însuţi să mergi mai sus de minte. Vei rămâne blocat acolo. Unii oameni sunt blocaţi in lume – în lume de asemenea există multe puteri. Un politician are o putere extraordinară, un om care are bani are o putere extraordinară. Unii oameni sunt pierduţi în puterile lumeşti: aceste puteri aparţin nivelului corporal. Apoi, unii oameni sunt pierduţi în puterile mentale. Atunci ei pot avea claraudiţie, telepatie – lucruri de genul ăsta – citirea minții. Dar vei fi pierdut, nu vei trece niciodată dincolo de acestea.

  Ieşi din lume şi ieşi şi din minte!

  Și ori de câte ori vei dezvolta ceva va deveni dificil să renunţi. Da! Când devii spiritual toate puterile îți devin disponibile: ale corpului, ale minţii. Dar atunci cine o să le mai folosească? Este atât de stupid atunci să le folosești. este atât de fără sens, atât de copilăresc. Aceste puteri pot fi dezvoltate, aceste puteri ale minţii. Și două sunt căile: fie îţi dezvolţi imaginaţia, fie îți dezvolţi voinţa şi atunci îţi poţi dezvolta aceste puteri. Acestea sunt cele două căi – ambele sunt periculoase.

  Dacă îţi dezvolţi puterea imaginaţiei, este o sabie cu două tăişuri. De exemplu, aşa s-a petrecut cu Mantra. Ea spune că nu a fost bolnavă de doi ani şi că era suficient de puternică. Apoi, ce s-a petrecut? A venit aici şi a auzit aceste lucruri. Imaginaţia poate lucra pe ambele căi: te poate însănătoşi, te poate îmbolnăvi. Dacă imaginaţia ta prinde ideea „Sunt sănătos”, atunci te vei simţi sănătos. Dacă imaginaţia prinde ideea că eşti bolnav te vei îmbolnăvi. Fiţi atenţi la imaginaţie, este periculoasă pentru că poartă în ea opuşii.

  Sau există posibilitatea de a-ţi dezvolta voinţa. Aceasta înseamnă dezvoltarea ego-ului. Asta este de departe mult mai periculos decât imaginaţia deoarece, cu cât mai cristalizat devine ego-ul, cu atât mai mică este posibilitatea de a trece dincolo. Te vei limita:

  Iată cum este imaginaţia:

  Echipa care câştigă cupa ligii de fotbal are de obicei o petrecere după aceea. În dimineaţa de după o astfel de noapte, un membru al echipei câştigătoare s-a trezit într-un pat de spital, bandajat complet, cu unul dintre colegii săi alături.

  “Ce s-a întâmplat?” a întrebat el mahmur.

  „Ei bine, s-a întâmplat la recepţia de azi-noapte. Nu-ți aminteşti?” a răspuns colegul lui. „După şaptesprezece sau optsprezece halbe te-ai dus la fereastră şi ai spus că vei zbura în jurul hotelului şi vei ateriza pe acoperiş.”

  „Dar de ce Dumnezeu n-ai încercat să mă opreşti?” a spus omul din pat.

  „Noaptea trecută credeam că poţi s-o faci!” a răspuns prietenul.

  Probabil că el însuşi băuse cel puţin şaisprezece halbe. Imaginaţia poate crea multe lucruri. Şi poţi trăi în imaginaţie şi în imaginaţia ta vei simţi că aşa se petrece. Şi aşa se petrece! Dacă nu există nici o îndoială în tine, imaginaţia este o mare forţă. Ea poate crea un vis cât se poate de real. Asta se întâmplă celor care iau LSD.

  Sursa foto: http://keithaowens.com

  Sursa foto: http://keithaowens.com

  Karl Marx a spus: ”Religia este opiumul popoarelor.” Timothy Leary spune: ”Opiumul este religia oamenilor.” Iar eu vă zic vouă: Religia este religie, opiumul este opium! Nici religia nu este opium, nici opiumul nu este religie.

  De asta te bucuri atunci când.eşti într-o excursie chimică: atunci eşti plin de imaginaţie – nu există nici o limită peritru imaginația ta. Atunci trăieşti într-o realitate total separată, realitatea despre care Castanieda vorbeşte; este dincolo de droguri. Şi în Orient oamenii au făcut asta mult timp. În Vede ei vorbesc despre SOMA- acesta era LSD-ul lor. Şi apoi, de-a lungul secolelor, în Orient, oamenii au încercat tot felul de lucruri – marijuana, opium şi altele, ciuperci. Acum, în Occident, ideea este să acaparezi imaginaţia oamenilor. Fii conştient de imaginaţie. Imaginația nu te poate ajuta, ea poate doar să-ți confere vise frumoase; dar ele SUNT vise. Când ele sunt acolo, par foarte reale. Când au trecut, ești pierdut în întuneric.

  Poţi crea aceste imaginaţii şi fără droguri. Le poţi crea prin anumite exerciţii de respiraţie, pentru că respiratia îți poate schimba chimia interioară. Prin anumite exerciţii de yoga poţi să-ţi schimbi chimia interioară. Prin post îti poţi schimba chimia interioară. Dar prin schimbarea chimiei interioare tu nu îți transformi sufletul.

  Sau poţi să creezi o mare luptă. Prin luptă, egoul este creat, voinţa este creată. Poţi începe să te lupţi cu ceva.

  De exemplu, un om decide că nu va dormi timp de un an. Acum urmează o mare luptă. În fiecare noapte, el va trebui să lupte din greu. După câteva nopți chiar şi ziua îi va fi dificil- va exista o continuă luptă. Dacă el continuă să lupte, continuă să lupte, există o fricțiune, o bătălie. Şi dacă continuă să se mențină treaz, vine un moment în care corpul se predă, cedează. Atunci el poate să rămână treaz şi somnul nu va mai veni. Prin aceasta el va deveni foarte, foarte VOLITIV. Acum el poate face multe lucruri.

  El poate spune cuiva: “Vei muri mâine!” şi doar afirmaţia lui va avea atât de multă voinţă încât va funcţiona asemeni unui pumnal şi-l va ucide pe acel om. Sau el poate fi de folos. Cineva este bolnav şi el poate spune “Eşti vindecat!”, şi când el spune “Eşti vindecat!”, este total, nu există nici o îndoială în el. Pentru că nu există nici o îndoială în el, el creează o pulsaţie de credinţă în cealaltă persoană, cum că fără îndoială se va vindeca.

  Acest om poate fi de ajutor, poate fi periculos – pentru ceilalţi. Dar pentru el însuşi el este întotdeauna periculos. Pentru ceilalţi este posibil să fie de ajutor sau să fie periculos. Dar pentru el însuşi este întotdeauna periculos pentru că acum el este prins de voinţă. Voinţa a devenit foarte puternică – acum el nu mai poate ieşi din ea, acum el nu poate renunța la ea. Și acum există şi atât de multă investiție în voinţă. A muncit atât de mult pentru ea, cum ar putea acum să renunțe la ea? Şi există întotdeauna o posibilitate, când ai puterea, de a abuza de ea.

  Puterea corupe, nu numai puterea politică., dar şi aşa numita putere psihică corupe. Iar puterea absolută corupe absolut.

  Deci aceasta este sugestia mea pentru tine: mai curând decât să te gândeşti la învieri, puteri, miracole, voinţă – gândeşte-te, meditează mai mult la ce este viaţa. Pătrunde în ea. Altfel te vei îndrepta într-o direcţie greşită.. Vei aduna gunoaie şi vei arunca diamantele autentice.

  Meditaţi asupra acestei mici anecdote:

  Un tânăr american intră într-un compartiment de tren al companiei feroviare britanice şi descoperă că toate locurile erau ocupate, inclusiv unul pe care era aşezat un căţel mic, pechinez. El îi spuse politicos proprietarei cățelului, o doamnă de vârstă mijlocie, care purta o pălărie mare, înflorată:

  “Scuzați-mă, doamnă, dar pot să mă aşez?” Ea nu spuse nimic, ci doar pufni şi dădu pagina ziarului “Illustrated London News”.

  El spuse din nou: “Scuzați-mă doamnă, dar aş putea să mă aşez pe acest loc, vă rog?” Și, din nou, ea îl ignoră.

  Pentru a treia oară tânărul american spuse: “Doamnă, vă rog, aţi putea da deoparte căţelul în aşa fel încât să mă pot aşeza?”

  Şi, când pentru a treia oară matroana cea îngâmfată îl ignoră complet; el deschise fereastra, luă câinele, îl aruncă şi apoi se aşeză pe locul gol.

  Se lăsă o tăcere adâncă şi apoi englezul care stătea pe locul din fața lui spuse: “Știţi, voi yankeii, sunteți oamenii cei mai ciudaţi. Conduceţi pe partea greşită a drumului, mâncați cu furculița în mâna greşită şi acum tocmai ai aruncat pe fereastră căţeaua care nu trebuia.”

  Sursa: Osho, ”Eu însă vă zic vouă…”, vol II, cap.2, pag 45-54

  (Notă: traducerea originală a fost adnotată și adaptată de Marius Lazăr)

  Atenţie: dacă doriţi să republicaţi (parțial sau integral) acest articol, vă rugăm să adăugaţi la finalul articolului:

  ”Articol preluat de aici: http://oshojoy.ro/osho-despre-inviere-miracole-si-cresterea-in-constiinta/

  Comenteaza cu profilul de Facebook :

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.