• Osho, despre ras, boala si razboi…

  Posted on September 5, 2014 by in Evolutie Spirituala

  Oamenii nefericiți sunt periculoși, pentru simplul motiv că lor nu le pasă dacă Pământul supraviețuiește sau nu. Ei sunt atât de nefericiți încât adânc în interior pot crede că ar fi mai bine dacă totul s-ar sfârși. Cui îi pasă, dacă trăiești în nefericire?

  Doar oamenii fericiți, extatici, ce dansează, ar vrea ca această planetă să supraviețuiască pentru totdeauna.

  Seriozitatea este pur și simplu o boală a sufletului, dar sinceritatea este în același timp un fenomen diferit. Un om serios nu poate râde, nu poate dansa, nu se poate juca. El se controlează mereu, el a devenit un paznic al său. Omul sincer se poate bucura cu sinceritate, poate dansa cu sinceritate, poate râde cu sinceritate. Iar în râs corpul tău se alătură, mintea ta se alătură, ființa ta se alătură – divizările dispar, personalitatea schizofrenică dispare.

  Râsul îți aduce înapoi energia ta. A-ți fi luat râsul este echivalentul unei castrări spirituale. Oamenii care s-au adunat în jurul meu învață cum să fie mai fericiți, cum să fie mai meditativi, cum să râdă mai mult, să trăiască mai mult, să iubească mai mult și să răspândească iubirea, râsul în jurul lumii. Dacă tot globul poate învăța să iubească și să râdă și să se bucure și să danseze, atunci Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov vor privi surprinși: Ce s-a întâmplat? Toată lumea pare să fi înnebunit!

  Oamenii care sunt fericiți, mulțumiți, nu sunt oamenii care să fie forțați să ucidă alți oameni care nu le-au făcut nici un rău. Nu este surpinzător că toate armatele, de-a lungul timpului, au fost ținute în reprimare sexuală – pentru că cei reprimați sexual sunt sortiți să fie distructivi. Chiar reprimarea lor îi forțează să distrugă ceva.

  Sursa foto: www.tattoodonkey.com

  Sursa foto: www.tattoodonkey.com

  Ai observat vreodată în ființa ta – când ești fericit, bucuros, vrei să creezi ceva. Când ești nefericit, suferind, vrei să distrugi ceva. Este o răzbunare. Toate armatele sunt ținute într-o stare de reprimare sexuală pentru ca în momentul în care ajung să ucidă, acel moment să devină bucuria lor. Cel puțin energiile lor reprimate sunt exprimate, desigur, într-un mod foarte urât, un mod inuman. Dar o exprimare există.

  Ai observat vreodată că pictorii, poeții, sculptorii, dansatorii nu sunt niciodată oameni reprimați sexual? De fapt, ei sunt extrasexuali; ei iubesc prea mult. Iubesc prea mulți oameni. Poate că o singură persoană nu este de ajuns pentru a le epuiza iubirea. Ei au fost condamnați de preoți de-a lungul timpului: ”Acești poeți, pictori, sculptori, muzicieni, aceștia nu sunt oameni buni.” Și aceștia sunt singurii oameni care au făcut din această umanitate ceva frumos, care au adus lumii câteva flori de bucurie, câteva flori de muzică, câteva dansuri frumoase. Este unul din lucrurile fundamentale în viață, că până nu creezi, nu ajungi la demnitatea ta deplină.

  Creativitatea ta aduce libertate, tărie, inteligență și conștiință.

  Ce au făcut preoții lumii? Ei au ars femeile, numindu-le vrăjitoare. Au ucis oamenii care aparțin altor credințe. Ei nu au fost oameni creativi. Ei nu au îmbunătățit pământul și nu au îmbunătățit viața. Avem nevoie de un mare respect pentru oamenii creativi din orice domeniu. Și ar trebui să învățăm cum să ne transformăm energiile pentru ca acestea să nu fie reprimate, pentru ca ele să fie exprimate în iubirea voastră, în râsul vostru, în bucuria voastră. Și acest pământ e mai mult decât un paradis – nu trebuie să te duci nicăieri.

  Paradisul nu este ceva care trebuie obținut, este ceva care trebuie creat. Depinde de noi. Această criză oferă o șansă celor curajoși de a se rupe de trecut și a începe să trăiască într-un mod nou – nu modificat, nu în continuarea trecutului, nu mai bun ca trecutul, ci absolut nou. Și trebuie făcut acum – pentru că timpul e foarte scurt. Până la sfârșitul secolului douăzeci, fie vom intra în primul secol al unei noi istorii a omului, fie nu va mai rămâne nimeni, nici măcar o singură floare sălbatică vie. Totul va fi mort.

  Pe lângă bombele cu neutroni, care există deja, au loc experimente în Uniunea Sovietică și poate și în America, cu razele morții. În loc să arunci bomba, este mult mai ușor să răspândești razele morții care vor ucide pur și simplu oamenii în viață, animalele, păsările, copacii. Doar lucruri moarte – case, temple, biserici – vor rămâne. Va fi cu adevărat un coșmar. Și acele raze al morții nu sunt vizibile. Știm că există, ei doar încearcă să afle cum să le răspândească, cum să ajungă la o anumită destinație și să distrugă toate ființele vii care le ies în cale.

  Avem nevoie de mai mulți oameni fericiți pe pământ, pentru e preveni al treilea război mondial. Aceste arme nucleare și aceste mașini distrugătoare de război nu pot lucra singure. Ele sunt manevrate de ființe umane; în spatele lor se află mâni de om.

  O mână care cunoaște frumusețea unei flori de trandafir nu poate arunca o bombă peste Hiroshima. O mână care cunoaște frumusețea iubirii nu este mâna care să țină o armă încărcată de moarte. Doar puțină contemplare și vei înțelege ceea ce spun.

  Eu spun: răspândește râsul, răspândește iubirea, răspândește valorile ce afirmă viața, crește mai multe flori pe pământ. Tot ce este frumos, apreciază-l – și tot ce este inuman, condamnă-l.

  Dacă vrei să schimbi lumea într-un fenomen complet nou, cu o nouă conștiință, va trebui să iei tot pământul din mâinile politicienilor și ale preoților. Omul trebuie să fie eliberat de acești monștri.

  Munca noastră este să îi învățăm pe oameni conștiința, mai multă luciditate, mai multă iubire, mai multă înțelegere, mai multă bucurie, și să răspândim dansul și celebrarea în jurul pământului.

  Redus la o singură afirmație, pot să spun: dacă putem face umanitatea fericită, nu va mai exista al treilea război mondial.

  Osho,  Hari Om Tat Sat: The Divine Sound – That Is the Truth (Hari Om Tat Sat: Sunetul Divin – Acesta este adevărul)

  Sursă web: http://oshotimes.blog.osho.com/2010/10/laugh-and-save-the-world/

  Copyright: Fundaţia Internaţională Osho

  Copyright, pentru versiunea în limba română: Osho Joy Meditation Center

  Traducere și adaptare din limba engleză: Marius Lazăr

  Atenţie: dacă doriţi să republicaţi (parțial sau integral) acest articol, vă rugăm să adăugaţi la finalul articolului:

  ”Articol preluat de aici: http://oshojoy.ro/osho-despre-ras-boala-si-razboi/ ”

  Comenteaza cu profilul de Facebook :

  Post Tagged with , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.