• Osho, despre reprimarea sexuala si eliberarea de sex…(III)

  Posted on October 23, 2014 by in Evolutie Spirituala, Sex

  Citiți prima parte a articolului, aici, și partea a doua, aici.

  Viața unui MAHATMA este o viață foarte săracă – nici o bogăție, nici o varietate interioară, nici o dimensiune în ființa sa. El este linear, unidimensional. Omul care este liber de sex nu are nici o implicare personală în asta, nici o dorință pentru asta. Nu înseamnă că este împotriva lui, doar că dorințele sale au trecut pe un plan mai înalt.

  Este ca și cu un copil. Cândva erai un copil și te jucai cu pietre colorate, adunai scoici și pietre de pe plaja mării. Apoi, într-o zi ai devenit un adult, acum nu mai aduni. Dar dacă copilul tău adună scoici de mare și pietre colorate, nu vei în stare să-l înțelegi? Nu te vei arăta interesat? Nu-i vei spune copilului, ”Bun. Piatra asta e minunată. Unde ai găsit-o? Nici măcar eu nu am găsi așa pietre frumoase când eram tânăr, și căutam și exploram, ca tine, plajele de mare. Ești norocos.” Nu vei condamna copilul.

  Nu vei spune, ”E un non-sens, o prostie. Aruncă pietrele astea! Știu că nu înseamnă nimic.” Vei arăta tot interesul. Asta înseamnă să fii adult, în adevăratul sens al cuvântului. Dacă începi să țipi la copil și spui, ”Asta e un non-sens și o prostie. Aruncă toate pietrele astea. Nu le căra după tine, îți vor murdări hainele, buzunarele. Buzunarele se vor lărgi, așa și pe dincolo, și mama ta va fi foarte, foarte furioasă. Aruncă-le! Am cunoscut prin propria experiență că sunt fără sens”, asta arată pur și simplu că nu ești suficient de matur.

  Maturitatea este suficient de matură doar atunci când poate accepta imaturitatea. Maturitatea este maturitate reală când nu doar că poate accepta imaturitatea, ci te poate binecuvânta, cu toate speranțele că vei crește mai departe. Toată lumea crește, e nevoie doar de timp.

  Ai avut un ursuleț sau o jucărie pe care ai iubit-o atât de mult încât erau zile în care nu puteai să dormi fără ea. Trebuia s-o iei cu tine în pat, trebuia s-o iei cu tine în călătorii. Părinții tăi se simțeau puțin stânjeniți că ai luat cu tine acest ursuleț mare, această jucărie mare, și îți spuneau, ”Ai ajuns băiat mare acum, sau o fată mare. Încetează.” Dar tu trebuia s-o porți peste tot. Și apoi într-o zi, brusc s-a schimbat ceva: ursulețul s-a pierdut. A rămas pentru câteva zile în colțul camerei tale, apoi l-ai aruncat la grămada de gunoi. Ce s-a întâmplat? Cum ai scăpat de el? Ai devenit matur.

  Nu ai reprimat dorința, nu ai reprimat povestea ta de dragoste cu ursulețul. Ai crescut pur și simplu: ai trecut dincolo de ea.

  Sursa foto: http://www.womanaroundtown.com

  Sursa foto: http://www.womanaroundtown.com

  Eliberarea de sex nu înseamnă reprimarea sexului, înseamnă înțelegerea sexului. Iar prin înțelegere ajungi să treci dincolo de el. Dar asta nu înseamnă că vei fi furios și împotriva lui și antagonist față de acesta. Vei fi extatic, vei avea o binecuvântare pentru fiecare. Și vei binecuvânta cu speranța că într-o zi și ei vor trece dincolo de el.

  Adevărata religie trebuie să fie înrădăcinată în pământ. Da, adevărata religie trebuie deasemenea să se ridice și spre soare. Este ca o floare de lotus – înrădăcinată în noroi și ridicându-se spre soare. Lotusul trebuie să fie eliberat de noroi, dar noroiul nu trebuie deloc condamnat, pentru că noroiul înseamnă hrană. Energia ta sexuală este hrana pentru starea ta de SAMADHI. Din noroiul sexului va înflori lotusul SAMADHI-ului. Nu îl reprima niciodată! Nu fi niciodată împotriva lui; mai degrabă mergi adânc în el cu o mare claritate, cu o mare iubire. Mergi ca un explorator. Caută toate colțurile și ungherele sexualității tale, și vei fi surprins și îmbogățit și vei beneficia din asta.

  Cunoscându-ți sexualitatea, într-o zi vei da peste spiritualitatea ta. Atunci devii liber. Energia ta s-a ridicat în sus. Acum sexul este exact precum o jucărie. Dar nu ești mânios pe alți oameni care încă se joacă cu jucăria asta. Îi vei înțelege și pe ei, vei avea compasiune pentru ei. Vei dori să-i ajuți să treacă dincolo de el, dar nu îi vei condamna și nu vei dori să îi arunci în iad pentru a fi pedepsiți. Ei nu fac nimic greșit.

  Sexul nu este un păcat. Nimeni nu este pedepsit vreodată pentru sex. Nimeni nu se duce vreodată în iad din cauza sexului; altfel, Dumnezeu ar fi responsabil, nu tu. El ți l-a dat, te naști cu el; nu tu l-ai creat. Nu este ca și cum ar fi invenția ta, nu este ca o bombă atomică, nu este ca o baionetă, nu este ca o sabie, nu este ca banii, nu este ca politica – acestea sunt invențiile omului, ale minții urâte a omului. Acești oameni vor ajunge în iad, cu siguranță.

  Dar sexul este un dar de la Dumnezeu, este o mare sămânță. Și în sămânță este ascuns SAMADHI-ul. Odată ce începe să înmugurească și găsește solul potrivit, va deveni un mare copac. Milioane de flori vor veni la el. Nu doar un copil se naște din sex, din sex vei renaște și tu! Sexul este forța generatoare, sexul este însăși sursa creativității. Din sex se naște noua viață. Vei da naștere unui copil – aceasta este o nouă viață, Dumnezeu venind într-un alt veșmânt, într-o altă manifestare, o altă încarcare a lui Dumnezeu în copilul tău; dar vine prin sex. Observă-l doar. Sexul trebuie că este extraordinar de valoros – Dumnezeu l-a ales să fie canalul vieții.

  Ce este mai valoros decât viața? Ce poate fi mai valoros decât viața? Dumnezeu a ales sexul ca vehiculul vieții. Viața vine prin sex, în sex, din sex. Iar cei care cunosc, cei care au trecut dincolo de el, spun că o altă viață, o viață spirituală, vine deasemenea prin el. Nu doar copilul tău este născut prin el, și tu vei fi renăscut prin el: vei deveni născut a doua oară prin el, vei învia din el. Este o energie care dă viață.

  Sexul trebuie respectat. Sexul e sacru. Sexul este însăși templul lui Dumnezeu. Așa că nu pot să spun că omul care este liber de sex nu are nici un interes, pentru că sexul este viață. Și sexul este spiritualitate potențială. Cum ar putea el să fie dezinteresat de sex? Da, el nu are nici un interes personal în asta, a trecut dincolo de el; dar el este extrem de interesat. De fapt, pentru un om care este liber de sex, interesul său devine foarte, foarte mare. Acum el este interesat de totul.

  Când ești obsedat de sex nu ești interesat de orice. Nu ești interesat de poezie, nu ești interesat de muzică, nu ești interesat de frumusețe, ești interesat doar de sex. Iar dacă uneori arăți interes față de muzică, poezie, frumusețe, artă, arăți interes doar pentru că este o anumită sexualitate acolo. Devii interesat de poezie dacă este sexuală. Devii interesat de o pictură, de un tablou, dacă este un nud, dacă este pornografic. Devii interesat de muzică dacă te excită sexual; altfel, nu ești interesat.

  Acesta nu este un interes față de muzică – și pictură, acesta este interes față de sex. De aceea 99% din poezie, muzică, pictură și sculptură este bazată pe sex, pentru că 99% dintre oameni nu vor altceva decât sex. Filmele voastre, romanele voastre, cărțile voastre – chiar și așa zisele voastre cărți religioase – sunt pline de sexualitate. Uneori este în numele condamnării, dar ei continuă să vorbească despre planul fizic, sexual. Uneori sunt obsceni. Omul care este liber de sex, interesul său este deasemenea liber de sex. Interesul său se răspândește către întreaga viață.

  Chiar zilele trecute citeam: într-o școală, profesorul a întrebat copiii – copii mici, ”Câte stele vedeți noaptea?”

  Unul a spus ”Mii”.

  Un alt copil a spus ”Milioane.”

  Iar al treilea copil ”Trilioane.”

  Și apoi cel mai mic băiețel din clasă s-a ridicat și a spus ”Trei.”

  Profesorul a întrebat: ”Trei? Aceștia, prietenii tăi, văd mii, milioane și trilioane, iar tu vezi doar trei?”

  El a spus: ”Ce să facem? Noi avem o fereastră foarte mică.”

  Acum mica fereastră devine cadrul. Doar trei stele….

  Tu ai o fereastră foarte mică prin care să privești viața. Acea fereastră se numește sex – doar trei stele. Când ești liber de sex, sari pe acea fereastră. Tot cerul îți devine disponibil. Acele trei stele sunt și ele acolo, dar nu mai sunt proeminente. Pierdute, printre atâtea stele…interesul tău devine mai mare, infinit. Tot cerul devine limita ta: asta înseamnă că nu mai există nici o limită.

  Un om care a ajuns la eliberarea de sex este extrem de interesat de totul. Totul îl entuziasmează, totul îl excită până la extaz. și totul îi aduce aminte de Dumnezeu.

  Osho, I say Unto to You, Volume  2 (Eu însă vă zic vouă)

  Copyright© OSHO International Foundation

  Copyright, pentru versiunea în limba română: Osho Joy Meditation Center

  Traducere din limba engleză: Marius Lazăr

  Atenţie: dacă doriţi să republicaţi (parțial sau integral) acest articol, vă rugăm să adăugaţi la finalul articolului:

  ”Articol preluat de aici: http://oshojoy.ro/osho-despre-reprimarea-sexuala-si-eliberarea-de-sex-iii/

  Comenteaza cu profilul de Facebook :

  Post Tagged with , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.