Serii de meditatii zilnice (7 sau 21 zile)

Centrul nostru vă propune ca o dată la câteva luni să experimentați serii de 7 sau 21 de zile de meditaţie, în care vom explora aceeaşi meditaţie pentru mai multe zile consecutive, adâncind astfel experienţa oferită de aceasta.

Pentru toţi cei care consideră meditaţia o componentă importantă, poate chiar vitală a vieţii lor, OSHO Joy oferă un spaţiu în care această energie este susţinută în mod constant de evenimente şi meditaţii regulate, unde oricine este binevenit să participe, indiferent de experienţa sau cunoştinţele sale.

În momentul de față, singurele serii de meditații Osho cu program zilnic, sunt cele de Meditație Dinamică (dimineața). Urmăriți calendarul de activități, pentru a vedea când va fi următoarea serie de Dinamici.

Osho despre meditatie şi necesitatea de a medita regulat:

Cât de des e nevoie sa meditez?

Chiar dacă trebuie să renunţi la o masă, fă-o… dar nu renunţa la meditaţie. Cu cât meditezi mai regulat, cu atât vei ajunge mai adânc. Meditaţia este un lucru aşa delicat că durează luni de zile ca să crească dar doar o zi sau două ca să dispară. Un lucru delicat are nevoie de multă regularitate, continuitate. Meditaţia este lucrul suprem, orice altceva este de importanţă secundară.

Nu vei pierde mult dacă nu dormi o zi. Se poate trăi fara somn pentru cinci sau şapte zile. E în regulă dacă ratezi o masă; omul poate supravieţui fără mâncare pentru trei luni. Poţi rezista fără apă o zi intreagă, n-o să mori.

Dar de obicei oamenii dau multă importanţă lucrurilor mărunte şi cred că se pot descurca pentru o zi sau două fără lucrurile cu adevărat importante. Dar să ne amintim că nu se întâmplă nimic teribil dacă nu ne îndeplinim lucrurile mărunte ale rutinei noastre. Nu vei câştiga nimic făcându-le; nu vei pierde nimic dacă nu le vei mai face.

Dar meditaţia este supremă, şi prin ea divinul este atins. Dacă nu meditezi, nu vei cunoaşte ce ai fi putut câştiga, ce ai ratat;  nu vei şti cu adevărat ceea ce ai pierdut.

Cea mai mare nenorocire care se poate întâmpla oamenilor este ca ei să nu cunoască niciodată ceea ce au ratat. În afară de asta, oamenii nu ajung s descopere niciodată ceea ce ar putea câştiga, ei nu devin niciodată conştienţi de asta.

Aşa că dedică întotdeauna energie meditaţiei.

Sursa: Osho, Won’t You Join the Dance? (Nu te alături dansului?)(acest titlu nu mai este disponibil, la cererea lui Osho)

Osho despre necesitatea de a practica o meditatie cel putin 21 de zile:

E nevoie de cel puțin 7 zile pentru a te așeza, apoi alte 7 zile pentru a simți noua dimensiune, apoi de alte 7 pentru a fi complet acasă. 21 de zile este exact timpul de care mintea are nevoie pentru a se schimba complet, pentru a se mișca într-o direcție nouă. În primele șapte zile continuă să se lupte cu vechiul; mintea cea veche continuă să se amestece puțin. După șapte zile, acel vechi s-a dus și noul este acolo, dar ești nefamiliarizat cu el, așa că e puțin ciudat. După șapte zile, din nou devii familiar cu asta. Acum nu mai este nou și te-ai așezat în el.

Osho