Vipassana- Workshop intensiv de meditatie: 3 zile în tăcere, cu Deva Krishna- 22–24 Ianuarie 2016

Sursa foto: 7-themes.com

Sursa foto: 7-themes.com

Avem plăcerea să vă invităm la un nou workshop meditativ cu Deva Krishna, primul pe anul 2016.

Deva Krishna ne propune de această dată să aprofundăm Vipassana, sau observarea respirației, ca metodă de a pătrunde în interior, în misterul infinit al momentului prezent.

Despre Vipassana…

Vipassana, din sanscrită înseamnă A Privi. Vipassana este esenţa meditaţiei, toate celelalte meditaţii provin din meditaţia Vipassana, dar au câte o adăugare, ceva neesenţial, iar meditaţia Vipassana este esenţă pură.

Se spune că meditaţia Vipassana este o tehnică budistă, dar de fapt nu este. Pur şi simplu se referă la Gautama Buddha, deoarece a fost meditaţia folosită de el şi prin care s-a iluminat. După aceea, a fost meditaţia care, mai mult decât celelalte, a dus la iluminarea multor oameni.

Această tehnică datează din timpul lui Shiva, cu mai mult de 1500 de ani înainte de Buddha, deci din vremea Tantrei și a Vedelor.

Respiraţia este o punte către meditaţie.

Meditaţia Vipassana este foarte uşoară, se bazează pe observarea respiraţiei într-un punct precis. În timpul practicii, se pot întâmpla multe lucruri; la început este posibil ca atenția să îți fie distrasă din cauza minţii, a gândurilor, a emoţiilor, a corpului şi vei uita să îţi observi respiraţia.

Toate aceste lucruri fac parte din proces, de fiecare dată când îţi vei aduce aminte, din nou te vei întoarce să observi respiraţia;, oricum această etapă va dura puţin, iar o dată ce ai intrat în tine, nu vei mai uita.

Observarea va deveni o parte din tine, vei deveni un martor, vei fi conştient de respiraţia ta, de corp, de minte, de emoţii şi le vei transcende.

Uşor, uşor meditaţia se stabilizează iar mintea ta va deveni tăcută, egoul va dispărea, iar dintr-o dată vei deveni conştient de tăcerea ta interioară şi de conştienţa/prezenţa ta martor, vei deveni conştient că a fost mereu acolo, că este natura ta.

Osho spune: “Dacă reuşeşti să intervii în respiraţie, dintr-o dată te vei găsi în momentul prezent. Dacă reuşeşti să intervii în respiraţie, vei atinge sursa vieţii. Dacă reuşeşti să intervii în respiraţie, poţi transcende timpul şi spaţiul. Dacă reuşeşti să intervii în respiraţie, vei fi în lume şi în acelaşi timp o vei transcende”.

Despre acest workshop:

În aceste trei zile de tăcere, veţi învăţa şi veţi experimenta cele trei modalităţi ale meditaţiei vipassana indicate de Osho şi transmise de Deva Krishna în experienţei şi a viziunii sale.

 “Vor fi trei zile de curăţenie interioară, purificarea corpului, a minţii, a inimii de lumea haotică care vă înconjoară, de ritmurile frenetice care vă fac să vă pierdeţi conştienţa/prezenţa, şi care vă fac să uitaţi cine sunteţi.

Va fi o întoarcere la sursa conştienţei/prezenţei. Aceasta va fi o oportunitate pentru deidentificarea de iluziile minţii, de rolurile sociale, de condiţionări şi de emoţiile negative. Meditaţia este conştienţă/prezenţă şi prin ea are loc transcenderea.

Vor fi trei zile de retragere în voi înşivă, în tăcerea şi în pacea voastră interioară, va fi o reconexiune cu esenţa voastră iluminată fără limite şi bariere”.
Deva Krishna

DESPRE DEVA KRISHNA:

DEVA KRISHNA este un mistic, a primit învățăturile lui Osho și pe parcursul căutarii sale, a trăit experiența mistică a trezirii spirituale în prezența unui Maestru iluminat. Din 2006 conduce grupuri de meditație, satsang și de creștere interioară, împărtășind viziunea și experiența sa legată de trezirea spirituală, conștiință și de adevăr.

Lucrează cu tehnicile de meditație, constelațiile familiale sistemice, Reiki și alte discipline holistice, lucrând și cu terapiile individuale. A fost în Tibet în retrageri spirituale în mănăstirile tibetane, a studiat Ayurveda în India și Nepal.

Deva Krishna ne invită pe toți către trezirea conștiinței, ieșirea din automatisme și către trăirea unei vieți meditative exprimându-ne la maxim propriul potențial.

“Suntem în viață pentru a fi fericiți, a iubi, a celebra, a experimenta și pentru a cunoaște adevărul. Conștiinta este parte din noi, este profund legată de existența noastră, este intrinsecă, este oglinda sufletului nostru. Și ar fi suficienți câțiva pași pentru a recunoaște cine ești, pentru a-ți recunoaște potențialul și pentru a retrezi Divinitatea care este în tine” Deva Krishna

În momentul înscrierii, vă rugăm să trimiteți și un mail cu datele dvs de contact (nume, telefon, mail) la: contact@oshojoy.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.