Workshop de Constelatii Familiale, cu Deva Krishna, 14-15 noiembrie 2015

Centrul de Meditație Osho Joy are plăcerea să vă invite la un nou workshop de Constelații Familiale, ce va fi susținut de Deva Krishna în București.

Foto iunie 2015 DEVA KRISHNA

 

Terapia sistemică a constelaţiilor familiale, de Bert Hellinger, are efecte diferite şi imediate asupra persoanei, încât o putem considera o cale pentru Vindecarea şi Creşterea personală.

Din momentul în care persoana descoperă care sunt cauzele ce sunt la originea problemei, datorită procesului Constelaţiilor Familiale, dintr-odată se deschide un spaţiu interior de conştienţă, încredere, iubire şi de acceptare deplină.

Acest spaţiu oferă o nouă perspectivă, o nouă posibilitate unde se dizolvă iritaţiile şi nodurile ce au provocat disconfortul sau blocajul.

De fapt este conştiinţa cea care determină acest proces de vindecare, şi mulţumită constelaţiilor familiale vindecarea este posibilă, deoarece vindecarea se naște din conştienţă şi înţelegere

Reflexia acestor lucruri se manifestă în viaţa practică şi ne permite să vedem lucrurile cu alţi ochi, cu ochi pozitivi plini de iubire, optimism şi cu capacitatea de a ne putea schimba cursul vieţii noastre, dirijând-o unde noi vrem într-adevăr, creându-ne viitorul cu propriile noastre mâini.

Cine poate beneficia?

 • Cine se simte blocat la nivel energetic;
 • Cine are probleme relaţionale cu partenerul, părinţii, fii, etc;
 • Cine are probleme relaţionale la locul de muncă sau are dificultăţi la şcoală;
 • Cine are disconforturi fizice sau boli;
 • Cine nu se simte în rolul său în propria familie;
 • Cine are poveri sau blocaje ce îl împiedică să trăiască liber;
 • Cine simte că nu îşi trăieşte propria viaţă pe deplin aşa cum vrea el

Ceea ce se întâmplă, se întâmplă din iubire.

 Şi ceea ce datorită iubirii este păstrat,

Poate fi dizolvat şi anulat doar prin iubire.

Există un viitor doar pentru cine este în armonie cu trecutul. (Bert Hellinger)

Mai jos aveţi o prezentare pe scurt a procesului constelaţiilor, în 4 puncte, cu accent pe diferenţele şi beneficiile celor care participă ca reprezentanţi, respectiv îşi fac propria constelaţie. Prezentarea este realizată de Deva Krishna:

1. Cum se desfăşoară o constelaţie?

Constelaţiile Familiale se desfăşoară astfel: persoana îşi expune problema pe care o are, terapeutul îi pune câteva întrebări despre câţi membri are familia sa, dacă au avut loc evenimente importante de-a lungul anilor, ca de exemplu: decese în familie, avorturi, persoane care au fost îndepărtate, boli grave, separări etc.

Apoi terapeutul îi va spune persoanei să se uite la participanţii prezenţi la seminar şi să aleagă dintre ei personajele care îi vor reprezenta familia, inclusiv pe el însuşi, aşezându-i acolo unde simte că trupul său îl conduce în mod spontan.

Persoana se aşează şi observă din exterior ceea ce se întâmplă.

Punctul forte al Constelaţiilor: Câmpul Conştient

Punctul forte al Constelaţiilor este Câmpul Conştient. Când reprezentanţii sunt poziţionaţi în sală şi li se cere să intre în personajul care le-a fost atribuit, vor intra în contact cu o altă energie, care nu le aparţine. Vor începe să simtă senzaţii în corp, gânduri şi emoţii care nu sunt ale lor, ci aparţin persoanelor chemate în discuţie.

De aici încolo, terapeutul intervine pentru a găsi iritările, blocajele energetice, schimbările de rol etc., ajungând la cauză, găsind astfel soluţia.

 2. Care este rolul reprezentantului?

Prin intermediul reprezentanţilor se manifestă Câmpul Conştient, exact din momentul în care persoanele intră în rolul atribuit lor. De aici încep să iasă mişcările inconştiente ale energiei, blocajele, iritările. Deci datorită reprezentanţilor, intrăm în contact cu energiile inconştiente.

Este important ca reprezentantul să fie conectat la corp, ascultând mişcarea, senzaţiile şi tot ceea ce simte în rolul atribuit, pentru a nu introduce nimic ce îi aparţine lui personal.

Oricum reprezentanţii sunt ghidaţi de către terapeut, pentru a nu face confuzie între ceea ce se întâmplă în câmpul conştient şi ceea ce îi priveşte pe ei personal.

 3. Ce beneficiu poate avea o persoană, dacă participă la un seminar de constelaţii doar ca şi reprezentant?

Dacă o persoană este interesată de constelaţii şi nu a mai avut nici o experienţă anterioară cu acestea, prin participarea sa ca şi reprezentant:

 • Va beneficia de experienţa directă în sine, învăţând cum se desfăşoară o constelaţ Va şti care sunt efectele şi tematicile principale ale constelaţiilor;
 • Dacă este atrasă de munca constelaţiilor, dar nu cunoaşte încă tematica asupra căreia să îşi facă propria constelaţie, participând ca şi reprezentant în mod automat va avea intuiţia corectă asupra tematicii principale pe care va putea lucra în următorul seminar sau chiar în acelaşi seminar dacă timpul permite acest lucru;
 • Fiind reprezentant, se asistă la tematicile multor persoane care adesea sunt comune sau având mici diferenţ Atunci din tematicile altora, cel care participă ca şi reprezentant este inspirat şi se poate oglindi prin ceilalţi, intrând în contact cu rănile sale, devenind astfel conştient de existenţa lor;
 • În constelaţii au loc momente emoționante profunde din cauza trăirilor dificile de experienţe traumatizante şi dureroase. Toţi participanţii se simt implicaţi în acest proces, devenind empatici şi sensibili. Acest lucru creează momente de apropiere, solidaritate, susţinere, iubire şi deschidere între participanţi.

4. Care este diferenţa între cei care participă la seminar ca reprezentanţi şi cei care îşi fac propria constelaţie?

 • Cei care îşi fac propria constelaţie participă la seminar cu intenţia de a lucra pe o anumită problemă pe care o au şi vor să o rezolve, şi se vor înscrie la seminar specificând că vor lucra asupra lor făcându-şi propria constelaţie;
 • Cei care participă la seminar doar ca reprezentanți, poate sunt atraşi de metoda Constelaţiilor sau sunt curioşi şi vor să ştie cu exactitate despre ce este vorba.

Sau ştiu că vor să îşi rezolve o problemă, dar nu reuşesc să o specifice cu claritate, sau nu sunt încă pregătiţi să o înfrunte.

Prin participarea lor ca reprezentanţi, îi vor susţine pe ceilalţi, dar în acelaşi timp, se vor familiariza mai mult cu metoda Constelaţiilor, deschizându-se mai mult, iar acest lucru îi va ajuta să îşi găsească problema astfel ca atunci când vor fi pregătiţi să o înfrunte, să îşi facă propria constelaţie. În acest caz participantul se va înscrie la seminar ca şi reprezentant.

  “Să nu vă fie frică de a vă descoperi rănile,

în realitate este singura cale a vindecării.

Doar dacă vezi ceea ce este inconştient

îl vei putea transcende”.  (Deva Krishna)

DESPRE DEVA KRISHNA

DEVA KRISHNA este un mistic, a primit învățăturile lui Osho și pe parcursul căutarii sale, a trăit experiența mistică a trezirii spirituale în prezența unui Maestru iluminat. Din 2006 conduce grupuri de meditație, satsang și de creștere interioară, împărtășind viziunea și experiența sa legată de trezirea spirituală, conștiință și de adevăr.

Lucrează cu tehnicile de meditație, constelațiile familiale sistemice, Reiki și alte discipline holistice, lucrând și cu terapiile individuale. A fost în Tibet în retrageri spirituale în mănăstirile tibetane, a studiat Ayurveda în India și Nepal.

Deva Krishna ne invită pe toți către trezirea conștiinței, ieșirea din automatisme și către trăirea unei vieți meditative exprimându-ne la maxim propriul potențial.

“Suntem în viață pentru a fi fericiți, a iubi, a celebra, a experimenta și pentru a cunoaște adevărul. Conștiinta este parte din noi, este profund legată de existența noastră, este intrinsecă, este oglinda sufletului nostru. Și ar fi suficienți câțiva pași pentru a recunoaște cine ești, pentru a-ți recunoaște potențialul și pentru a retrezi Divinitatea care este în tine”(Deva Krishna)

 
În momentul înscrierii, vă rugăm să trimiteți un mail cu datele dvs de contact (nume, telefon, mail) la: contact@oshojoy.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.