Journey to the Inner Child – cu Devo

Starea de prezenţă şi libertate înterioară, “aici şi acum”-ul descris de înţelepţi, este o parte intrinsecă a copilului interior, această energie vibrantă şi creativă, care este înrădăcinată în inocenţa şi bucuria copilăriei.
Mediul social şi educaţia în care am fost crescuţi alungă această energie, considerând-o “iresponsabilă” şi “infantilă”.
Pe măsura ce copilul aude regulat cum i se spune că trebuie să crească, să se maturizeze, el încet, încet renunţă şi elimină toate aspectele şi experienţele acestei energii naturale, ştergându-le până şi din memoria sa.Peste această deconectare apare “personalitatea”, această structură artificială construită de mintea egotică, ce acoperă totul şi compensează pentru lipsa de autenticitate, dându-ne totodată şi uneltele necesare pentru a funcţiona “eficient” şi “conformist” în societate.- În prima zi a workshop-ului vom explora “personalitatea”, unde şi când s-a format, pentru a înţelege şi clarifica condiţiile care au forţat copilul din noi să capituleze şi să renunţe la sursa sa de energie şi bucurie şi spontaneitate.

– În continuare, în a doua zi vom călători mai departe în trecut, căutând să recunoaştem şi să localizăm energia noastră naturală ce continuă să fie vie în noi, chiar dacă suntem deconectaţi de la ea de multă vreme.Şi acesta este începutul VINDECĂRII…

Să înveţi şi apoi să trăieşti cu această energie şi s-o încorporezi în viaţa de zi cu zi este următorul pas. Te poţi bucura de această energie a copilăriei şi în acelaşi timp să fii un adult “responsabil”, fără să te comporţi într-un mod prostesc şi copilăros, aşa cum mulţi adulţi “serioşi” şi “responsabili” o fac!

Relaţia şi conexiunea cu “copilul interior” este o sursă inepuzabilă de creativitate, bucurie şi joacă.

“… numai copiii se pot juca cu adevărat… Cu cât îmbătrâneşti, cu atât mai puţine oportunităţi ai să te joci, întrebându-te din ce în ce mai des, “de ce să mă joc?”… Devenind din ce în ce mai orientaţi spre rezultat. Ai nevoie să câştigi sau să obţii ceva, prin ceea ce faci. Aceast bucurie a ceea ce faci doar prin acţiunea propriu-zisă şi-a pierdut sensul pentru tine. Numai copii se pot juca, deoarece ei nu se gândesc la mâine, ei pot fi “aici” pentru totdeauna.” Osho

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Despre Devo:
Devo – Minas Simeonoglou – este un absolvent al Facultatii de Drept din Atena si a urmat cursuri postuniversitare in Anglia.
In 1979, schimband directia vietii sale, el a ales sa devina discipol al lui Osho, traind aproape de acesta. A trait in comunitati Osho in India si America unde a urmat training-uri pentru diferite tehnici de terapie, meditatie si relaxare in scopul cresterii sale spirituale.
Acum Devo traieste in Grecia si oferă workshop-uri Sufi, “spatiul inimii”, “centrarea pe Hara”, “copilul interior” şi oferă sesiuni individuale de “hara massage” si “Osho Neo-Reiki”.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Detalii despre noi găsiţi la:
www.oshojoy.ro, contact@oshojoy.ro
https://www.facebook.com/groups/oshojoy/ – comunitatea pe facebook;
https://www.facebook.com/OSHOJoyRo – pagina centrului pe facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.