• Meditatia Dinamica – instructiuni si explicatii de la Osho pentru etapa a cincea

  Posted on November 24, 2012 by in Meditatia dinamica, Meditatii active

  Celebrează și bucură-te de muzică și dans, exprimându-ți recunoștința față de întreg. Poartă-ți fericirea cu tine pe parcursul zilei.

  Osho, “The Orange Book” (Cartea portocalie)

  Sursa photo: http://www.sxc.hu

  Trebuie să dansezi într-o stare extatică. Întreaga ta energie de viață trebuie să curgă, să râdă. Celebrează viața – nu încerca să te lupți cu ea. În celebrare vei transcende și vei deveni învingătorul.

  În meditația de dimineață facem ceva cathartic. După ce ai trecut printr-un catharsis, ai nevoie să dansezi, să cânți; ai nevoie de ceva despre care să cânți! Catharsisul este negativ; doar te purifici. Când ești pregătit, purificat, simți o profundă recunoștință.

  Cântă și dansează și contopește-te total în dans și în cântec. În momentul în care dansatorul a dispărut și doar dansul rămâne, ai intrat. În momentul în care cântărețul a dispărut și doar cântatul a rămas, ai intrat.

  Uită de dansator, centrul egoului. Devino dansul. Asta înseamnă meditația.

  Dansează atât de profund încât uiți complet că ”tu” dansezi și începi să simți că ești dansul. Diviziunea trebuie să dispară. Atunci devine o meditație. Dacă diviziunea este acolo, atunci este un exercițiu: bun, sănătos, dar nu se poate spune că este spiritual. E doar un simplu dans. Dansul e bun, în sine. Atât cât merge, este bun. După el, te vei simți proaspăt, tânăr. Dar nu este încă meditație. Dansatorul trebuie să plece, până când doar dansul rămâne.

  Deci, ce e de făcut? Fii total în dans, pentru că diviziunea poate exista doar dacă nu ești total în el. Dacă stai deoparte și te uiți la propriul tău dans, diviziunea va rămâne: tu ești dansatorul și dansezi. Atunci, dansul e doar un act, ceva pe care îl faci tu. Nu este ființa ta. Așa că, implică-te total; fii una cu el.

  Nu sta deoparte, nu fi un observator, participă!

  Lasă ca dansul să curgă în felul său. Nu îl forța. Mai degrabă, urmează-l: dă-i voie să se întâmple. Nu este o acțiune ci o întâmplare.

  Rămâi în dispoziția de festin. Nu faci ceva foarte serios. Doar te joci, te joci cu energia ta de viață, te joci cu bioenergia ta, permițându-i să se miște în felul său propriu. Exact la fel cum vântul suflă și râul curge, și tu curgi și curgi. Simte asta. Și fii jucăuș. Ține minte acest cuvânt, jucăuș, întotdeauna. La mine, este ceva de bază.

  Thanks to Jasmaine Mathews (http://www.sxc.hu/profile/Poofy), for the photo!

  Nu aborda căutarea interioară într-un mod serios. Nu este muncă. E asemenea copiilor care se joacă. Nu este muncă; este joacă. Nu este nici măcar un joc, pentru că jocul are reguli, trebuie să urmezi reguli. Când te joci, trebuie doar să-ți urmezi propria energie de viață. Urmeaz-o. Curgi odată cu ea.

  Uită de tine și lasă ca acolo să fie dans și cântare, și vei atinge o sursă foarte adâncă din interiorul tău. Multe flori noi vor veni în viața ta, multe dimensiuni noi se vor deschide. Doar permite energiei tale de viață să se miște.

  Și ține minte întotdeauna, energia ta de viață e mai înțeleaptă ca tine. Odată ce îți cunoști energia de viață și îi poți permite să te conducă, vei ajunge să simți ce fel de nebun erai până atunci…unul prost! Tu încercai să conduci viața, încercai să forțezi viața. Încercai să controlezi o energie mai mare decât tine cu mintea ta, cu bietele tale concepte, concepte mentale. Încercai să pui o fereastră în jurul cerului.

  Tu ești doar o ramă în jurul întregului. Nu fi prea preocupat de asta. Fii preocupat de sursa vieții, de forța, de energia care este în interiorul tău.

  Cântând și dansând, sper ca rama să se spargă și să fii capabil să o arunci, astfel încât energia ta de viață să fie eliberată.

  Odată eliberată, vei avea o calitate diferită. Acea calitate este divină, nu este umană.

  Osho: The New Alchemy: To Turn You On (Noua alchimie: să te pună pe jar)

  Copyright© Osho International Foundation

  Copyright, pentru versiunea în limba română: Osho Joy Meditation Center

  Traducere: Marius Lazăr

  (Sursa: text preluat, tradus și adaptat de aici: http://www.activemeditation.com/ActiveMeditations/DynamicStage5/Instructions5.html)

  Atenţie: dacă doriţi să republicaţi (parțial sau integral) acest articol, vă rugăm să adăugaţi la finalul articolului:

  ”Articol preluat de aici: http://oshojoy.ro/meditatia-dinamica-instructiuni-si-explicatii-de-la-osho-pentru-etapa-a-cincea/

  Citiți și:

  http://oshojoy.ro/meditatia-dinamica-instructiuni-si-explicatii-de-la-osho-pentru-prima-etapa/

  http://oshojoy.ro/meditatia-dinamica-instructiuni-si-explicatii-de-la-osho-pentru-etapa-a-doua/

  http://oshojoy.ro/meditatia-dinamica-instructiuni-si-explicatii-de-la-osho-pentru-etapa-a-treia/

  http://oshojoy.ro/meditatia-dinamica-instructiuni-si-explicatii-de-la-osho-pentru-etapa-a-patra/

  Comenteaza cu profilul de Facebook :

  Post Tagged with , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.