Osho

Osho este maestrul care ne-a atins, ne-a aratat o cale spre autocunoastere si spre o viata plina de celebrare; o cale cu care am rezonat si pe care vrem sa o impartasim si altor prieteni si parteneri de calatorie pe drumul vietii.

Osho: “Un maestru adevarat te invata cum sa uiti ce ai invatat; nu iti da nici o invatatura. Ati venit la mine ca sa va dezvatati de ceea ce stiti, nu sa invatati. Ati venit la mine invatati deja, deci orice ar fi ceea ce deja stiti, va rog, renuntati la aceasta. Deveniti ignoranti, fiti ca niste copii. Numai inima unui copil poate bate la usa divinului, numai inima unui copil este ascultata. Rugaciunile tale nu pot fi auzite, ele sunt viclene. Numai un copil, numai o inima pura poate fi ascultata.”

“Daca tu nu vrei sa te trezesti, daca nu apare in tine un dor intens sa te trezesti, nici un ajutor din afara nu este posibil. Daca insa tu vrei sa te trezesti, atunci tot ajutorul posibil iti este disponibil. Eu sunt aici doar sa te ajut daca tu iti doresti asta. Nu iti poate fi impus; libertatea ta nu poate fi incalcata. Cu cooperarea ta insa, lucrul este foarte simplu… asa de simplu incat zic: pocneste din degete, da-ti o palma si trezeste-te!”