Sustine cu 2%

Centrul de Informare Osho Joy are nevoie de susținerea cât mai multor prieteni și simpatizanți, atât morală cât și materială, pentru a putea să ofere în mod regulat ceea ce și-a propus: evenimente de meditație și autoexplorare, alături de oameni interesați de căutarea interioară.

E important să conștientizăm, fiecare dintre noi, faptul că acest centru nu este doar al celor care l-au creat inițial, ci și al tuturor celor care simt o afinitate cu Osho, cu meditațiile sale și de ce nu, cu oamenii care pășesc pe această cale. De aceea, dacă vă doriți ca un astfel de spațiu să existe mai departe în București, România, aveți posibilitatea să faceți ceva, concret, în acest sens. :)

Pe lângă participarea la evenimente și promovarea acestora în grupul de prieteni și cunoștințe, care reprezintă în sine o susținere foarte importantă, există și posibilitatea unui sprijin financiar, material pentru activitățile centrului.

Sunt mai multe modalități prin care ne puteți susține financiar.

Înainte de a le prezenta, dorim să spunem că banii colectați din donații și sponsorizari vor fi folosiți pentru: achiziții de echipamente și bunuri (CDuri, echipament audio, izoprene, pernuțe, etc), plata chiriei la sala unde se țin meditațiile, materiale de promovare (tricouri, cărți de vizită, flyere, etc), alte necesități. Oricum, orice fonduri care intră în contul Asociației ”Osho Joy” trebuiesc justificate prin cheltuieli specifice activităților noastre, legal vorbind.

Care sunt așadar, concret, posibilitățile de a sprijini Centrul Osho Joy?

Prima modalitate: 2% din impozitul pe venit

Una din căile prin care puteți face acest lucru este direcționarea a 2% din impozitul pe venit datorat statului, câtre Asociația Osho Joy, entitatea nonprofit din spatele Centrului de Meditație. Banii respectivi oricum sunt ”donați” statului, e alegerea noastră să-i spunem ce să facă cu 2% din ei.

Conform Ministerului Finanțelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similară cu anii anteriori, contribuabilul trebuind să completeze formularul 230 (pentru veniturile provenind din salarii) sau 200 (pentru venituri din alte surse) și să le depună la administrația financiară de care aparțin până la data de 25 mai a anului următor celui în care s-au realizat veniturile (de exemplu, 2019 pentru veniturile realizate în 2018).

Puteți descărca aici formularul 230 cu datele Asociației Osho Joy deja completate, în care va trebui să vă treceți datele dvs, semnătura, și apoi să îl trimiteti către administrația financiară de care aparțineti (adrese Administrații Financiare). Îl puteți trimite fie prin poștă, fie îl depuneți direct acolo, fie îl înmânați unui membru din echipa Osho Joy cu cel puțin 7 zile înainte de data limită de depunere (25 mai), deci cel tarziu pe 19 mai 2019, și ne vom ocupa noi să ajungă la destinație.

A doua modalitate: 3‰ din impozitul pe profit

Persoanele care dețin o firmă profitabilă, pot direcționa o parte din impozitul pe profit datorat statului către o entitate nonprofit. Astfel, conform Codului Fiscal (Titlul II, Cap 2, Art 21, alin.4, lit.p) :

…contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

1. 3 la mie din cifra de afaceri;

2. 20% din impozitul pe profit datorat.”

Sponsorizările prin intermediul unei firme se pot face pe tot parcursul anului, practic de fiecare dată când se depun declarațiile (trimestriale) de impozit pe profit.

Cei care doresc să ne susțină prin această modalitate, îi rugăm să ne contacteze, fiind necesară și încheierea unui contract de sponsorizare.

A treia modalitate: donație către Asociația Osho Joy

Există și posibilitatea donației directe, fie în bani, fie în bunuri, către Asociația noastră. Orice contribuție este binevenită, indiferent cât de mică. Donațiile în bani se pot primi fie în contul Asociației, fie cash către unul din membrii echipei. Pentru donațiile mai substanțiale trebuie încheiat și un contract, prin care donatorul își oferă dreptul de folosință asupra unui bun anume către Asociația Osho Joy.

Puteți dona și prin PayPal, la linkul de pe coloana din dreapta paginii.

DATELE ASOCIATIEI:

Asociatia Osho Joy

CUI(CIF): 30630571

Cod IBAN lei: RO86 BTRL 0410 1205 A467 10XX

deschis la Banca Transilvania, Sucursala Lipscani.

Detalii despre noi găsiţi la:

www.oshojoy.ro, email: contact@oshojoy.ro

https://www.facebook.com/groups/oshojoy/ – comunitatea pe facebook;

Marius: 0754962332/0726607205

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.