Meditatia OSHO No-Mind (Gibberish)

Here is the official description of the meditation, in English: OSHO No-Mind Meditation (also called Gibberish and Let Go).

“Gibberish este pentru a scăpa de mintea activă, liniștea este pentru a scăpa de mintea inactivă iar abandonul este pentru a intra în transcedental.” Osho

Această meditație se practică în partea de final a meditației Evening Meeting, dar o poți folosi și ca metoda independentă. Pe baza acestei tehnici a fost dezvoltat “OSHO No-Mind“, un proces de terapie meditativă care folosește Gibberish, 7 zile la rând, 2 ore pe zi, împărțite în 1 oră gibberish și 1 oră liniște.

Etapa 1: Gibberish

Stând așezat, cu ochii închiși, începe să scoți sunete fără sens – orice sunete sau cuvinte, atâta vreme cât nu au sens. Vorbește o limbă pe care n-o cunoști! Permite-ți să exprimi orice e nevoie să fie exprimat în interiorul tău. Aruncă totul afară. Mintea gândește tot timpul în cuvinte. Gibberish te ajută să întrerupi acest tipar de verbalizare continuă. Fără să-ți reprimi gândurile, le poți arunca afară. Lasă-ți corpul să fie și el expresiv.

Etapa 2: Mergi în interior

După câteva minute de gibberish, se aude un gong, moment în care gibberish-ul se oprește. Din acest moment vocea lui Osho ghidează ascultătorul într-un spațiu interior de liniște profundă, nemișcare și relaxare, spunând, de exemplu, “Fii tăcut, închide ochii… corpul nu face nici o mișcare – simte-te înghețat. Mergi înăuntru, mai adînc și mai adînc, ca o săgeată. Penetrează toate straturile și atinge centrul existenței tale.

Etapa 3: Abandon

Se aude un alt gong și, fără să aranjezi corpul, dă-ți voie să cazi “ca un sac de orez” astfel încât să stai întins, complet tăcut, nemișcat și relaxat pe spate, în vreme ce ești ghidat și mai adânc într-o nemișcare tăcută.

Etapa 4: Reîntoarcerea

La gongul final, vocea lui Osho te ghidează înapoi într-o postură așezată, reamintindu-ți să porți cu tine străfulgerarea de conștiență tăcută pe care poate ai avut-o, în activitățile de zi cu zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.