• Sarita, un discipol Osho, răspunde la o intrebare despre boala si karma

  Posted on September 26, 2014 by in Evolutie Spirituala

  Dragă Sarita:

  Este adevărat că toate bolile fizice au motive spirituale? De exemplu, cineva se îmbolnăvește și moare într-o stare foarte proastă și suferă de boală și se luptă cu necazurile vieții ani de zile până la moarte, dar altcineva are o viață foarte tăcută și prosperă și moare într-o stare fizică și de sănătate bună.

  Toate acestea se întâmplă datorită acțiunilor și comportamentului lor personal în viață? Sunt toate acestea consecințe ale propriilor lor minți îngrămădite și a comportamentelor și gândurilor lor ocupate și conflictuale? Putem spune, de exemplu, că sunt într-o situație proastă pentru că au fost oameni răi? Și acestea sunt toate reacții ale acțiunilor lor anterioare?

  Bună Koorosh

  Îți mulțumesc pentru întrebaarea ta interesantă.

  Boala fizică are câteva motive posibile.

  1. O dietă toxică nesănătoasă/ aer toxic nesănătos/ sau apă toxică nesănătoasă;
  2. Deshidratarea (apă proaspătă pură insuficientă). O persoană normală are nevoie de cel puțin 6-8 pahare de apă proaspătă, nefiartă, în fiecare zi, pentru a rămâne sănătoasă;
  3. Lipsa mișcării fizice;
  4. Paraziții;
  5. Mintea toxică,
  6. Reprimarea emoțiilor, inclusiv păstrarea unor sentimente de amărăciune, stress, furie și tristețe care nu-și găsesc niciodată calea de a fi eliberate.

   Mahasatvaa Ma Ananda Sarita

  Mintea și emoțiile toxice pot proveni din aspecte incomplete din această viață sau din aspecte incomplete dintr-o viață anterioară.

  Este deasemenea posibil ca persoana să fie greu împovărată de tipare ancestrale, adică ei poartă aspectele incomplete transmise lor de către părinți sau de alți strămoși.

  În general, când se face vindecarea, este necesar să vindeci atât aspectele fizice cât și cele psihologice, emoționale al unei persoane.

  În ce privește o persoană care trăiește o viață liniștită și moare având o stare de sănătate bună și alta care trăiește și moare într-o mare nefericire, sunt deasemenea motive variate.

  Fiecare dintre noi alege viața pe care o vom avea, înainte de a intra în pântecul mamei. Aceste alegeri sunt făcute în funcție de tiparul karmic pe care îl purtăm. Existența, sau divinul din noi, va dori mereu și în fiecare situație să se îndrepte spre armonie și întregire. Chemarea sufletului nostru înnăscut va fi întotdeauna de a face alegerile de viață care sunt în acord cu sursa. Totuși, pe măsură ce creștem, nu avem întotdeauna resursele interioare pentru a putea auzi direcțiile care vin de la sufletul nostru. Modul în care sufletul comunică cu noi în planul fizic este prin inimă. Și mare parte din educația prin care ființele umane trec este concepută să ne întoarcă împotriva unei înțelegeri intuitive a vieții, bazate pe inimă. De aceea, mulți oameni trec prin viață fără a fi vreodată capabili să-și găsească direcția sufletului. Și dacă nu urmăm chemarea sufletului nostru, vom fi cu siguranță foarte nefericiți. Când cineva este blocat într-un stil de viață orientat spre minte mai degrabă decât spre inimă, și nu vedem nici o cale de ieșire, atunci ființa lor cea mai intimă poate alege să dezvolte o boală degenerativă. Subconștientul lor profund poate că spune, ”Singura ieșire din această situație este moartea.” Dacă cineva are o boală degenerativă, ajută foarte mult, din punct de vedere al vindecării, să facă o schimbare radicală în modul în care își trăiește viața.

  Despre a fi o persoană rea sau nu: nimeni nu a venit de la sursă ca persoană rea. Totuși, se poate întâmpla ca sufletul unei persoane să poarte atât de multe treburi neterminate încât ei se tem să meargă în interior să facă munca de vindecare necesară pentru eliberarea acelor probleme. Ei ar putea să acopere durerea pe care o simt devenind din ce în ce mai inconștienți, intrând într-un cerc vicios al durerii care pare să nu aibe nici un sfârșit. Într-un anumit sens, o astfel de persoană spune prin acțiunile ei, ”Nu pot să înfrunt durerea pe care o port cu mine și de aceea mă voi autodistruge.” Un alt gen de persoană ar putea spune prin acțiunile ei, ”Nu pot să înfrunt durerea pe care o port cu mine și de aceea o voi elibera în rate, cauzând durere celorlalți.” Astfel de persoane au nevoie disperată de vindecare fizică, emoțională și psihologică profundă.

  Unele suflete, care au petrecut una sau mai multe vieți acoperindu-și durerea proprie făcând rău altora, pot alege într-o anumită viață să sufere toată durerea pe care au cauzat-o celorlalți prin vreo boală oribilă, pentru a o purifica și a aduce un sentiment de echilibru în interior.

  O poveste adevărată interesantă, doar pentru a-ți da o idee despre cum funcționează acest lucru:

  Un asasin era într-o cabină telefonică, vorbind la telefon pentru a primi indicațiile pentru următoarea sa țintă. În timp ce vorbea la telefon, linia telefonică a fost lovită de fulger și fulgerul a intrat în urechea omului. El a căzut imediat, mort. După un timp, a revenit la viață, amintindu-și complet tot ce se întâmplase când fusese mort. El s-a dus într-un tărâm de lumină și iubire necondiționată. În acel spațiu, el s-a întâlnit cu oamenii pe care-i omorâse și prietenii, iubiții și rudele celor pe care-i omorâse. Spațiul iubirii universale în care s-a trezit l-a împins să simtă și să experimenteze toată durerea pe care o cauzase tuturor acelor oameni. Când a revenit la viață, el și-a găsit noua misiune în viață, să călătorească în lume și să lase oamenii să afle că toate acțiunile pe care cineva le face se întorc la el, și că viața este menită să fie trăită în iubire.

  Sper ca prin toate aceste perspective să fi descoperit răspunsurile tale.

  Cu iubire,

  Sarita

  (Sursa web: http://www.tantra-essence.com/2014/08/ask-sarita-does-physical-illness-have-spiritual-reasons/)

  Puteți afla mai multe despre Mahasatvaa Ma Ananda Sarita, aici.

  Traducere și adaptare din limba engleză: Marius Lazăr

  Atenţie: dacă doriţi să republicaţi (parțial sau integral) acest articol, vă rugăm să adăugaţi la finalul articolului:

  ”Articol preluat de aici: http://oshojoy.ro/sarita-un-discipol-osho-raspunde-la-o-intrebare-despre-boala-si-karma/”

  Comenteaza cu profilul de Facebook :

  Post Tagged with , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.