• Meditatia Dinamica- instructiuni si explicatii de la Osho pentru etapa a treia

  Posted on September 29, 2012 by in Meditatia dinamica

  În etapa a treia, vom folosi sunetul ”Huu!” ca o mantră.

  Trebuie să spui ”Huu! Huu! Huu!” tare, cu forță, aducându-ți toată energia în asta, ca și cum toată viața ta e în joc. Timp de 10 minute trebuie să continui să strigi, să țipi, ”Huu! Huu!…”

  Sursa foto: http://www.lifeschoolrenaissance.com

  Ce va face acest ”Huu?”

  Va face două lucruri. Când strigi ”Huu!”, toată răsuflarea ta e aruncată afară. Cu cât strigi mai tare, cu atât mai bine.

  Expiră cu acest sunet, astfel încât toată răsuflarea ta e lăsată să iasă. Asta creează spațiu în interiorul tău. În acel spațiu, energia sexului se poate mișca în sus. Sunetul ”Huu” este pentru a ajuta energia sexuală să urce. Când spui ”Huu!”, centrul tău sexual se contractă, respirația iese, și este creat un spațiu în tine chiar în apropierea centrului sexual. În acel spațiu, în acea goliciune, energia sexuală poate urca.

  Aceste [prime] trei etape trebuiesc făcute cu atâta energie și forță încât nimic nu este lăsat în urmă. Nu reții nimic; ești total în asta.

  Osho: “The New Alchemy: To Turn You On” (Noua Alchimie: Să te pună pe jar)

  Fragmentul care urmează este din perioada când Osho însuși conducea ”taberele” de meditație…

  Această metodă [Dinamcă] este o metodă foarte intensă.

  Brațele tale sunt ridicate spre cer. Aceasta este doar o pregătire astfel încât să poți întâlni cosmosul. Vei sări, pentru ca energia ta să fie activă, ești într-o stare de vitalitate, și întâlnirea poate avea loc. Energia ta merge în sus. În timp ce ești cu brațele ridicate, sărind, privind la mine, simte cum energia ta urcă. Sari odată cu energia care urcă. Trebuie să te miști puțin pentru ca existența să poată coborî în tine. Trebuie să mergi cel puțin un pas din drum. Atunci, divinul poate veni. Un singur pas din partea ta este suficient.

  În această stare – privind la mine, sărind, simțind energia care se mișcă în sus ca și cum ai devenit un copac care se întinde spre cer și tu sari ca să întâlnești cerul – vei folosi în același timp mantra ”Huu!”, cu voce tare. ”Huu!” lovește, ca un ciocan, energia din interior și kundalini începe să se ridice.

  În India am numit această energie ”kundalini”, puterea șarpelui. Șarpele se descolăcește. Acest ”Huu” are multe înțelesuri; este multidimensional.

  Sunetul Huu lovește energia care este încolăcită înăuntru. Lovește de fapt energia care este încolăcită în centrul tău sexual și energia începe să se miște. Sărind, cu brațele ridicate și întinse spre cer, va face ca energia să se miște într-un curent rapid. Vei simți acel curent. Cu cât îl simți mai mult, cu atât mai mult trebuie să sari pentru a-l ajuta să se miște. Continuă să folosești mantra ”Huu! Huu! Huu!”, ca o lovitură de ciocan. Este o lovitură care folosește sunetul.

  Timp de 20 de minute trebuie să fii complet nebun astfel încât toată nebunia ta este aruncată afară. Nu te reține. Intră în ea total, pentru că efortul pe jumătate este inutil. Dacă nu o faci în mod total, nimic nu se va întâmpla. Numai la un anumit punct vei atinge existența.

  E exact la fel cum apa devine vapori la 100 de grade, se evaporă. Dacă este încâlzită doar până la 90 de grade, poate că va deveni fierbinte, însă nu se va transforma în vapori. Căldura trebuie să atingă un anumit grad. Doar atunci există transformare. Așa că efortul făcut pe jumătate este inutil. Doar îți vei irosi energia și nu vei ajunge nicăieri. Vei deveni doar călduț; nu ți se va întâmpla nimic, nu te vei evapora. Adu-ți toată energia în asta. Nu păstra nimic; mișcă-te complet în ea.

  În 20 de minute energia ta va deveni vitală și curgătoare. Va deveni un curent, un curent rapid care se mișcă de la pământ spre cer. Tu vei fi doar o parte vibrantă a acelui curent. Vei fi dispărut; vei fi doar energie care vibrează, sărind și pregătit să întâlnești divinul, pregătit pentru comuniunea profundă despre care vorbesc.

  Osho: “The New Alchemy: To Turn You On” (Noua Alchimie: Să te pună pe jar)

  N.B. Este important să aterizezi pe toată talpa piciorului, pentru ca forța călcâielor lovind solul să se adauge vibrației centrului sexual.

  O versiune tăcută

  Dacă spațiul tău de meditație te împiedică să faci zgomot, poți să faci această versiune alternativă: în a treia etapă, sunetul ”Huu!” poate lovi tăcut în interior.

  Osho : The Orange Book (Cartea portocalie)

  Copyright© Osho International Foundation

  Copyright, pentru versiunea în limba română: Osho Joy Meditation Center

  Traducere: Marius Lazăr

  (Sursa: text preluat, tradus și adaptat de aici: http://www.activemeditation.com/ActiveMeditations/DynamicStage3/Instructions3.html )

  Atenţie: dacă doriţi să republicaţi (parțial sau integral) acest articol, vă rugăm să adăugaţi la finalul articolului:

  ”Articol preluat de aici: http://oshojoy.ro/meditatia-dinamica-instructiuni-si-explicatii-de-la-osho-pentru-etapa-a-treia/

  Citeste și:

  http://oshojoy.ro/meditatia-dinamica-instructiuni-si-explicatii-de-la-osho-pentru-prima-etapa/

  http://oshojoy.ro/meditatia-dinamica-instructiuni-si-explicatii-de-la-osho-pentru-etapa-a-doua/

  http://oshojoy.ro/meditatia-dinamica-instructiuni-si-explicatii-de-la-osho-pentru-etapa-a-patra/

  http://oshojoy.ro/meditatia-dinamica-instructiuni-si-explicatii-de-la-osho-pentru-etapa-a-cincea/

  Comenteaza cu profilul de Facebook :

  Post Tagged with , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.